Op weg naar verbinding

MANUELA KALSKY: OP WEG NAAR VERBINDING – EEN NIEUW WIJ IN NEDERLAND-

Het politieke, maatschappelijke en levensbeschouwelijke landschap van Nederland is anno 2023 zeer divers. Hoe vinden we te midden van alle diversiteit aan meningen en levensbeschouwingen een ‘nieuw wij’?

Ondanks een schijnbaar steeds groter wordende onverschilligheid en het leeglopen van veel kerken, kun je je afvragen of dit betekent dat ook automatisch  iedereen die het instituut kerk heeft verlaten atheïst is geworden? Geenszins. Mensen gaan zelf op zoek naar spirituele zingeving die past bij hun persoonlijke levensovertuiging. Sommigen vullen hun kerk-zijn zelf in, anderen combineren verschillende elementen uit religies met elkaar en uiteraard zijn er ook moslims, joden, hindoes, Bahai’s, etc. Een veelkleurig landschap.
Zou de polarisatie in de samenleving, en daarbij in het politieke krachtenveld ermee te maken kunnen hebben, dat we niet goed om weten te gaan met de verschillen?

Manuela Kalsky neemt u mee op reis. Aan de hand van het dialoogplatform Nieuwwij.nl laat zij nieuwe ontwikkelingen en antwoorden zien, hoe je verschillen kunt verbinden.
Maar eerst gaan we onder haar leiding aan de slag met de diversiteitskaarten, die Maarten Bos heeft ontworpen en die ons bewust maken welke plek wij in dit multi-levensbeschouwelijke landschap van Nederland innemen.

Zaterdag 4 maart 2023 van 14.00 uur tot 17.00  uur in de Ursulakapel, Voogdijstraat 24 in Roermond.
Entree gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Aanmelden kan bij Anne-Francine van Gogh via mail@annefran.nl

 

Deel dit artikel!

Comments are closed.